Slik starter du en Galaxy-enhet på nytt hvis den ikke svarer

Hvis skjermen har låst seg eller enheten din ikke reagerer under bruk, kan du kjøre en tvungen omstart ved å holde inne sidetasten og volum ned-tasten samtidig. Hvis problemet vedvarer etter at du har startet enheten på nytt, kan du i stedet forsøke fremgangsmåten nedenfor.

Før du prøver anbefalingene nedenfor, må du kontrollere at enhetens programvare og relaterte apper er oppdatert til nyeste versjon. Følg denne fremgangsmåten for å oppdatere programvaren på mobilenheten:

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Frigjør minne og lagringsplass

Enheten din kan fryse eller slutte å svare på grunn av for lite Minne og Lagring. Hvis dette er tilfelle, prøv følgende.

Kontroller først enhetens Minne og Lagring.

Trinn 1. Gå til Innstillinger, og velg Batteri og enhetsvedikehold.
  Trinn 2.
Kontroller gjenværende lagringsplass ved å velge Lagring og minneplass ved å velge Minne.

Sjekk tilgjengelig lagringsplass og ledig minne

Hvis det ikke er nok plass på enheten din, kan du tømme hurtigbufferen ved å optimalisere enheten. Optimalisering lukker apper som kjører i bakgrunnen, håndterer unormal batteribruk, og skanner etter krasjede apper og skadelig programvare. Følg fremgangsmåten nedenfor for å optimalisere enheten din.

Batteri- og enhetspleie  Batteri- og enhetspleie

Trinn 1. Gå til Innstillinger og velg Batteri og enhetsvedikehold.

Enhetspleie Optimaliser nå  Enhetspleie Optimaliser nå

Trinn 2. Trykk på Optimaliser nå.

Trykk på Ferdig for å fullføre optimaliseringen Trykk på Ferdig for å fullføre optimaliseringen

Trinn 3. Når den er optimalisert, trykker du på Ferdig for å fullføre.

Tredjepartsapper kan være årsaken til at enheten din ikke svarer. Siden alle tredjepartsapper er deaktivert i Sikkermodus, kan du sjekke om en tredjepartsapp er årsaken til at enheten din fortsetter å fryse. Aktiver først Sikkermodus for å se om telefonen din nå fungerer. Hvis enheten din fungerer i Sikkermodus, betyr det at en tredjepartsapp er årsaken til problemet.

Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten  Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten

Trinn 1. Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten.

Velg Slå av Velg Slå av

Trinn 2. Velg Slå av.

Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten  Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten

Trinn 3. Etter at skjermen slås av, trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten samtidig.

Rslipp sidetasten mens du holder inne Volum ned-tasten  Rslipp sidetasten mens du holder inne Volum ned-tasten

Trinn 4. Når Samsung-logoen vises på skjermen, slipper du sidetasten mens du holder nede Volum ned-tasten.

Oppdater i Sikkermodus  Oppdater i Sikkermodus

Trinn 5. Når Sikkermodus vises nederst til venstre på skjermen, slipper du tasten.

Hvis enheten din nylig sluttet å svare, kan du identifisere nylige nedlastede apper og dretter slette dem i Sikkermodus. Følg fremgangsmåten nedenfor.

Apper Apper

Trinn 1. Gå til Innstillinger, og velg Apper.

Identifiser nylige eller ukjente apper  Identifiser nylige eller ukjente apper

Trinn 2. Identifiser apper du nylig lastet ned eller ikke gjenkjenner.

Avinstaller app  Avinstaller app

Trinn 3. Velg Avinstaller.

Trykk på OK for å avinstallere  Trykk på OK for å avinstallere

Trinn 4. Trykk OK.

Du kan bytte fra Sikkermodus til normal modus ved å følge trinnene nedenfor.

Trinn 1. Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten samtidig.
Trinn 2.
Velg Omstart.

Bytt fra Sikkermodus til normal modus

Hvis skjermen fremdeles ikke svarer eller problemene vedvarer på enheten din, kan du prøve å Nullstill til fabrikkdata. En Nullstill til fabrikkdata gjenoppretter enheten til de opprinnelige innstillingene og sletter alle dataene dine fullstendig.

Generell administrasjon Generell administrasjon

Trinn 1. Gå til Innstillinger, og velg Generell styring.

Velg tilbakestilling  Velg tilbakestilling

Trinn 2. Velg Nullstill.

Velg Tilbakestill til fabrikkinnstillinger  Velg Tilbakestill til fabrikkinnstillinger

Trinn 3. Velg Nullstill til fabrikkdata.

Tilbakestill telefonen  Tilbakestill telefonen

Trinn 4. Trykk på Nullstill.

Slett alt Tilbakestill til fabrikkinnstillinger  Slett alt Tilbakestill til fabrikkinnstillinger

Trinn 5. Trykk på Slett alt.

Bekreft med passord  Bekreft med passord

Trinn 6. Skriv inn passordet ditt, og følg instruksjonene på skjermen.

Merk:

• Før du Nullstill til fabrikkdata, må du sørge for at du har sikkerhetskopiert dataene dine på enheten. Data som slettes når du Nullstill til fabrikkdata kan ikke gjenopprettes.

Merk:

• Hvis trinnene ovenfor ikke løste problemet, kan det hende at enheten din er fysisk skadet. Sjekk støttesenter for relevant informasjon.
  • Skjermbilder og menyer på enheten kan variere, avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.
  • Plasseringen til volum-tasten og sidetasten kan variere avhengig av enhetsmodell.

Hvordan du bruker Samsung Members-appen

Hvis du opplever problemer med mobiltelefon, nettbrett eller bærbart utstyr fra Samsung, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen. Finn ut mer om hvordan du sender en feilrapport.