Slik får du tilgang til data selv om berøringsskjermen på Galaxy-telefonen din ikke er tilgjengelig

Selv om telefonskjermen din er ødelagt, kan du få tilgang til telefonens data. Hvis berøringsfunksjonen ikke virker, men skjermen fortsatt er synlig, eller selv om skjermen slett ikke er synlig, så se nedenfor hvordan du får tilgang til telefonen.

Før du prøver våre nedenstående anbefalinger, så sjekk om enhetens programvare og tilknyttede apper er oppdatert til den nyeste versjonen. For å oppdatere mobilenhetens programvare, følg disse trinnene:

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Eksempel 1. Når berøringsskjermen ikke virker, men skjermen fortsatt er synlig

Hvis du ikke lenger kan bruke berøringsskjermen, men skjermen er synlig, så kan du få tilgang til data som bilder eller meldinger ved bruk av en USB-mus. En USB-adapter som for eksempel OTG-adapter (On The Go) kreves for å koble til en mus, vanligvis brukes en USB-C adapter med multiport. Følg trinnene nedenfor for å tilkoble telefonen og musen din.

Trinn 1. Koble USB-adapteren til telefonen din.

USB adapter tilkoble trinn 1.

Trinn 2. Koble musens USB til adapteren.

USB adapter tilkoble trinn 2.

Trinn 3. Etter tilkobling kan du bruke musen. Bruk musen til å sikkerhetskopiere data du vil bevare.

Merknad:

• Du kan også koble til et tastatur på den samme måten slik at du kan angi PIN-koden eller passordet ditt.
  • For å gå tilbake til startskjermen, høyreklikk med musen.
  • En OTG-adapter (On The Go) lar deg koble et USB flashdrev i full størrelse eller en USB A-kabel til telefonen eller nettbrettet ditt via mikro-USB- eller USB-C-ladeporten.

Multiport-adapter

Multiport-adapter

Eksempel 2. Når skjermen ikke er synlig, kan du koble til TV-en

Hvis telefonskjermen din er skadet og du ikke kan se noe lenger, kan du bruke telefonen din ved å koble den til en TV eller skjerm ved bruk av skjermspeiling. Du trenger en multiport-adapter og en HDMI-kabel for å koble til TV-en din eller en mus.

I tillegg må telefonen din være ulåst. Følg trinnene nedenfor for å koble telefonen til TV-en din.

Trinn 1. Koble adapteren til telefonen din, koble deretter HDMI-kabelen til adapteren.

Trinn 2. Koble den andre enden av HDMI-kabelen til HDMI-porten på TV-en din.

Trinn 3. Etter at du har slått på TV-en, velg hvilken inngang mobiltelefonen er koblet til via HDMI.

Trinn 4. Når den er koblet til, kan du se telefonskjermen på TV-en, endre innstillinger og foreta sikkerhetskopier.

USB til HDMI adapter.

Merknad:

• Hvis DeX-modus kjører, gå ut av DeX-modus og prøv på nytt.
  • Det kan være en kort forsinkelse mellom bevegelser på telefonen din og TV-en.
  • HDMI-skjermutgang støttes ikke av alle modeller og enheter.
  • Hvis verken skjermen eller berøringsfunksjonen fungerer på telefonen din, så bruk en multiport-adapter til å koble TV-en og en mus sammen.

Slik bruker du Samsung Members-appen

Hvis du opplever problemer med din Samsung-mobil, ditt nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen. Finn ut mer om å sende en feilrapport.