Kontrollera SIM-kortet när samtal- och mobildata inte är tillgängliga

Om telefonen eller textmeddelanden plötsligt slutar fungera och mobildatan inte är tillgänglig, kan det bero på SIM-kortet. Problem kan uppstå när du byter telefon och SIM-kortet är felinstallerat. Fortsätt läsa och lär dig mer om hur man löser problem med SIM-kortet.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa:

Steg 1. Gå in på Inställningar > Software update.

Steg 2. Tryck på Ladda ner och installera.

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Check 1. SIM-kortet är inte trasigt

När du byter till en ny telefon, kan SIM-kortet som använts tidigare vara gammalt och inte fungera som det ska. Eftersom SIM-kortet är förbrukningsbart kan det vara så att det har blivit utslitet om det använts för länge.

Börja med att öppna kortbrickan, ta ut SIM-kortet och kontrollera att metalldelen inte är skadad eller rostig. Om SIM-kortet på något sätt är slitet, byt ut det till ett nytt SIM-kort.

Check 2. SIM-kortet är rätt installerat

Om SIM-kortet inte är korrekt installerat i brickan kan de uppstå problem med igenkännandet av kortet. Om telefonen inte känner av SIM-kortet, ta ut det från brickan och kontrollera att det ligger rätt. Det är speciellt viktigt att SIM-kortets hörn matchar I brickan.

När du skjuter in SIM-kortet i brickan, uppmärksamma monteringsinriktningen eftersom det kan skilja för varje modell. Till exempel, S21 serien är utformad så att metalldelen är vänd uppåt, medans S20 serien är utformad så att den är vänd nedåt. Se bilder nedan.

Sim korts riktning.

① S21 series

② S20 series

OBS: SIM kortets monteringsriktning kan skilja beroende på mobilenhet och modell.

Check 3. SIM-kortet sitter stadigt I brickan

Om du tidigare har använt ett micro SIM-kort och sedan klippt ner det till ett nano SIM-kort, är det viktigt att SIM-kortets hörn matchar ordentligt. Det rekommenderas att du införskaffar ett nytt nano SIM-kort, eftersom klippta kort kan ge problem bl.a. med telefonsamtal, meddelanden och med mobildata.

• Micro SIM: Medelstort SIM-kort. Vanlig i äldre modeller.
  • Nano SIM: Den minsta SIM-korts storleken. Används i de flesta nya modeller.
Sim card size.

① Micro SIM

② Nano SIM

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, tablet, eller andra bärbara mobila apparater, kan du fråga oss på Samsungs medlemsapp.

Detta hjälper oss att veta vad som händer. Informationen som ges är anonym och sparas endast under utredningen. Ta reda på mer om hur man skickar en felrapport i "Hur du använder Samsung Members-appen".