Vad gör du när telefonen inte känner igen fingeravtryck?

Telefonens fingeravtryckssensor är ett bekvämt och säkert sätt att låsa upp telefonen som även skyddar din personliga information. Om du har svårt att använda fingeravtryckssensorn finns det några saker att tänka på.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till Inställningar> Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Vanliga orsaker till att fingeravtrycksigenkänning på telefoner inte fungerar som den ska.

Kontroll 1. Kontrollera att du använder ett Samsung-godkänt skärmskydd

• Samsung garanterar inte att produkter från andra tillverkare är kompatibla eftersom fingeravtrycksprestanda kan påverkas beroende på tjocklek och struktur på skyddsfilmer eller skärmskydd.
  • Du kanske inte kan registrera eller skanna dina fingeravtryck om du använder ett mönstrat skärmskydd. Det kan även uppstå problem med kupolglas, skärmskydd av härdat glas, skyddsskal, skyddsfilm från andra tillverkare eller tjocka skyddsfilmer i kombination med silikonskal.
  • Om skyddsfilmen som du använder inte är genomskinlig och har ett specifikt mönster (prickar, rutnät med mera) rekommenderar vi att du tar bort den för att öka säkerheten.

Kontroll 2. Kontrollera att skärmskyddet eller pekskärmen inte är repat eller skadat i området för fingeravtryckssensorn

• Om skyddsfilmen/skärmskyddet är smutsigt eller repat, byt ut den mot en ny. Vi rekommenderar även att du registrerar ditt fingeravtryck igen för bättre fingeravtrycksigenkänning efter att ha bytt ut skyddsfilmen.
  • Se till att både fingeravtryckssensorn i mitten av skärmen och att dina fingrar är rena och torra.
  • Om du fäster tjocka skyddsfilmer eller skyddsfilmer av glastyp kan även fingeravtrycksigenkänningsfrekvensen minska.

Kontroll 3. Fingrarnas egenskaper och andra faktorer kan påverka fingeravtrycksigenkänningens prestanda

• Enheten känner inte igen fingeravtrycken på grund av rynkor eller ärr.
  • Det kan hända att enheten inte känner igen fingeravtrycken från små eller smala fingrar.
  • Det kan hända att enheten inte känner igen fingeravtrycken om fingret är för torrt. Detta kan ske när du stiger upp på morgonen eller utomhus på vintern. I det fallet försök att mjukgöra huden t.ex. med hudkräm och försök igen.
  • Det kan hända att enheten inte känner igen fingeravtrycken om det är för varm eller för kallt utomhus.
  • Om du har blöta fingrar, kan det hända att enheten inte känner igen fingeravtrycken.

Obs:

• Om blåljus-filtret är inställt och används kan filterfunktionen stängas av på skärmar som används för fingeravtryckssensorn. Detta är normalt för att förbättra fingeravtrycksigenkänningen.
  • Tillgängliga inställningar och enhetsbilder kan variera, beroende på enhet, internetleverantör, modell och programvaruversion.

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, surfplatta, eller andra bärbara mobila apparater, kan du få svar på Samsung members-appen.

Detta hjälper oss att veta vad som händer. Informationen som ges är anonym och sparas endast under utredningen. Ta reda på mer om hur man skickar en felrapport i 'Hur du använder Samsung Members-appen'