Hoe stel ik de Smart Lock-functie in? | Samsung NL

Je kunt je Galaxy-telefoon veilig houden en voorkomen dat je bij elke keer dat je hem gebruikt een pincode of wachtwoord moet intypen. Door de functie Smart Lock in te stellen, kan je je telefoon ontgrendeld houden wanneer je hem vasthoudt of op een specifiek tijdstip of specifieke plaats. Raadpleeg de onderstaande gids om in te stellen wanneer en waar je toestel ontgrendeld blijft.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Volg om de software van je mobiele apparaat bij te werken, de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Wat is de Smart Lock en hoe stel ik die in?

Je kan je telefoon zo instellen dat hij zichzelf ontgrendelt en ontgrendeld blijft wanneer je op een vertrouwde locatie bent of wanneer andere apparaten worden gedetecteerd. Als je bijvoorbeeld jouw huis als vertrouwde locatie hebt ingesteld, zal je toekomst bij thuiskomst de locatie detecteren en zichzelf automatisch ontgrendelen. Eerst moet je een schermvergrendelingsmethode instellen voordat je deze functie kunt gebruiken. Volg de onderstaande stappen om de Smart Lock in te stellen.

Stap 1. Start de app Instellingen en tik vervolgens op Vergrendelscherm.

Stap 2. Tik op Smart Lock en volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Stap 3. Tik op het type Smart Lock dat je wilt gebruiken. Hieronder kun je de handleiding voor elk type Smart Lock bekijken.

Smart lock-instellingen.

Opmerking:

• Deze functie kan worden gebruikt nadat je een schermvergrendelingsmethode hebt ingesteld.
  • Als je het toestel vier uur lang niet gebruikt of wanneer je het toestel inschakelt, moet je je scherm met een patroon, een pincode of een wachtwoord dat je hebt ingesteld, ontgrendelen.

Je kunt je telefoon ontgrendeld houden als je hem bij je draagt. Ontgrendel hem één keer, en hij blijft ontgrendeld zolang hij in beweging is, bijvoorbeeld wanneer je je toestel vasthoudt of draagt. Jouw toestel wordt vergrendeld wanneer het detecteert dat het is neergelegd Om On-body detectie in te schakelen, volg je de onderstaande stappen:

Stap 1. Tap On-body detectie.

Stap 2. Selecteer het knopje in de rechterbovenhoek.

Stap 3. Tik op DOORGAAN om akkoord te gaan met de meldingen op het scherm en  On-body detectiein te schakelen.

Smart lock on-body detectie.

Opmerking:

• On-body detectie kan geen onderscheid maken tussen jou en iemand anders. Als iemand je apparaat meeneemt terwijl het niet vergrendeld is, heeft hij nog steeds toegang

Je kunt een locatie instellen waar de telefoon ontgrendeld blijft. Als je in Google maps een thuislocatie hebt gedefinieerd, zal dit automatisch als vertrouwde plaats worden gezien. Om een andere locatie toe te voegen, volg je de onderstaande stappen:

Vertrouwde plaatsen geselecteerd. Vertrouwde plaatsen geselecteerd.

Stap 1. Tik op Vertrouwde plaatsen.

Voeg vertrouwde plaats toe geselecteerd. Voeg vertrouwde plaats toe geselecteerd.

Stap 2. Tik op Vertrouwde plaats toevoegen.

Zoek de plaats die je wilt toevoegen met behulp van de zoekbalk of de kaart. Zoek de plaats die je wilt toevoegen met behulp van de zoekbalk of de kaart.

Stap 3. Zoek de plaats die je wilt toevoegen met behulp van de zoekbalk of de kaart.

Kies deze geselecteerde locatie. Kies deze geselecteerde locatie.

Stap 4. Wanneer het te ontgrendelen gebied wordt weergegeven, tik je op Selecteer deze locatie.

OK geselecteerd. OK geselecteerd.

Stap 5. Tik op OK om af te bevestigen.

Als je een vertrouwd apparaat toevoegt, blijft je telefoon ontgrendeld als hij in de buurt is van of verbonden is met het vertrouwde apparaat. Je telefoon kan worden vergrendeld als hij wordt losgekoppeld van het vertrouwde apparaat, zelfs als hij weer wordt aangesloten. Om een vertrouwd apparaat toe te voegen, volg je de onderstaande stappen:

Kies vertrouwde apparaten. Kies vertrouwde apparaten.

Stap 1. Tik op Vertrouwde apparaten.

Voeg het geselecteerde vertrouwde apparaat toe. Voeg het geselecteerde vertrouwde apparaat toe.

Stap 2. Tik op VOEG VERTROUWD APPARAAT TOE.

Geselecteerd apparaat. Geselecteerd apparaat.

Stap 3. Tik op het apparaat dat je wilt toevoegen.

JA, TOEVOEGEN geselecteerd. JA, TOEVOEGEN geselecteerd.

Stap 4. Tik op JA, TOEVOEGEN.

Opmerking:

• Het bereik van de Bluetooth-verbinding kan worden beïnvloed door de omgeving waarin je het toestel gebruikt.

Opmerking: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

Hoe gebruik je de Samsung Members-app?

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobiel, tablet of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor smartphones.