5 tips voor een slimme werkplek

Door Samsung België 08.12.2017

5 tips voor een slimme werkplek

Thuis werken kan heerlijk zijn. Geen files, je favoriete koffie en alleen maar jouw Spotify playlists op de achtergrond. En wanneer je je werkplek slim inricht werk je ook nog eens heel erg efficiënt. In dit artikel delen we 5 tips voor een slimme werkplek.

1. Writings on the wall

Heb je thuis ruimte voor een eigen werkkamer, dan wil je die mooi en slim inrichten. In elk geval lekker licht, zodat je overdag zonder kunstlicht kunt werken. Het ligt voor de hand om daarom de muren wit te schilderen. Voordat je een pot latex bij de bouwmarkt gaat halen, is dit nog een leuke tip: smart wall paint. Dit is witte verf die je als whiteboard kunt gebruiken. Mooi en praktisch tegelijk. Je kunt de verf op de muur gebruiken, maar ook bijvoorbeeld op de tafel. Je kunt de verf beschrijven met whiteboard-stiften en afvegen met een microvezeldoek.

2. Je telefoon als laptop

Hoogstwaarschijnlijk is je werkplek al behoorlijk smart, met een laptop of desktop en goede wifi. Maar het kan nog slimmer. Samsungs DeX Station maakt jouw laptop namelijk overbodig en zorgt ervoor dat je van jouw telefoon een computer maakt. De DeX Station is een docking station voor de S8 en S8 + smartphones.

Door de telefoon in het docking station te zetten, verschijnt het scherm van je telefoon in een speciale desktopmodus in Full HD op je monitor. Vanaf dan kun je op een groot scherm documenten bewerken die je vervolgens in je telefoon bewaart of via je telefoon verstuurt. Dit kan een e-mail zijn, maar ook een verslag, spreadsheet of een foto die je wilt bewerken. Ben je onderweg al aan een e-mail begonnen, dan kun je hem achter je monitor afmaken. Andersom werkt het natuurlijk ook: moet je weg, dan pak je je telefoon en kun je in de trein verder werken. Dat is nog eens wat anders dan sjouwen met je laptop.

Samsungs DeX Station

3. ‘ Werk ’ aan je gezondheid

Iedereen weet het inmiddels wel: de hele dag zitten is niet goed voor je. Gelukkig zijn er voldoende oplossingen die ervoor zorgen dat je in beweging blijft tijdens het werken. Denk aan een bureau dat je in hoogte zover kunt verstellen dat je er zowel achter kunt zitten als staan, of aan een opzetstuk dat je eenvoudig op de keukentafel plaatst om staand te werken. Vind je dat nog te passief, dan zijn er bureaustoelen met fietstrappers of losse trappers die je onder de tafel plaatst.

4. Huishouden tijdens kantooruren

Heb je een vijf minuten power-pauze, omdat je even vastloopt in een taak? Open dan de Smart Home app op je telefoon en zorg dat de slimme wasmachine om half vijf aanspringt, schakel de robotstofzuiger in, check of de oven inderdaad om zes uur begint met voorverwarmen en kies je favoriete playlist om naar je losse speaker te streamen. Je hoofd is even uit het werk, het huishouden loopt op rolletjes en voor je het weet zit je weer in een creatieve flow.

5. Slimme handen maken licht werk

Goede verlichting op je werkplek is een must. Het houdt je scherp en voorkomt dat je met hoofdpijn je computer afsluit. Ga voor verlichting die je met je smartphone kunt bedienen en maak een aparte ‘ werkscène ’ waarin de lampen zo zijn afgesteld dat ze het ideale licht geven om bij te werken. Dat betekent dat je geen aparte lampen hoeft te kopen, mocht je aan de keukentafel werken. Via een app op je telefoon, schakel je de verlichting eenvoudig van standje ‘ gezellig dineren ’ naar ‘ serieus aan het werk ’ .

Executive pack

Je Galaxy Note8 biedt alles om grootste dingen te doen. Live messaging met je S Pen, haarscherpe foto ’ s met je 12 MP Dual Camera en grenzeloos kijkplezier met de Infinity Display. Zet je schrap want met de Note8 Executive pack zijn de mogelijkheden nog grootser!

Speciaal voor jou geselecteerd:

Co.Station Gent: nieuwe broeikas voor jonge digitale bedrijven
Een « tech » carrière in de VS: hoe begin je eraan?
8 apps om je productiviteit te boosten

Meer lifestyle inspiratie?

Discover brengt je de laatste tech nieuwtjes op het gebied van o.a. food, travel, lifestyle en culture. Wil je de Discover updates gemakkelijk direct in je inbox ontvangen? Geef je dan op voor onze gratis nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR JOU

Co.Station Gent design interieur

Co.Station Gent: nieuwe broeikas voor jonge digitale bedrijven

tech carrière

Een « tech » carrière in de VS: hoe begin je eraan?

Apps boost productiviteit

8 apps om je productiviteit te boosten

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy Note8

Samsung Galaxy Note8