Så startar du om en kraschad Galaxy-enhet

Om din skärm inte svarar eller om enheten inte svarar under användning kan du tvinga omstart av den genom att trycka på och hålla både sidoknappen och knappen volym ned nedtryckta samtidigt. Försök att följa stegen nedan om problemet kvarstår efter att du har startat om den.

Innan du testar rekommendationerna nedan, se till att enhetens programvara och relaterade appar är uppdaterade till den senaste versionen. För att uppdatera din mobila enhets programvara, följ de här stegen:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programuppdatering.

Steg 2. Klicka på Ladda ner och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Frigör minne och lagringsutrymme

Din enhet kan krascha eller sluta svara på grund av otillräckligt Minne och Lagring. Prova följande steg om så är fallet.

Kontrollera först enhetens Minne och Lagring.

Steg 1. Gå till Inställningar och välj sedan Batteri och enhetsvård.
   Steg 2
. Kontrollera det återstående Lagring genom att välja Lagring och minnesutrymme genom att välja Minne.

Kontrollera återstående utrymme för lagringen och minnet

Om det inte finns tillräckligt med utrymme på enheten kan du rensa cacheminnet genom att optimera den. Optimeringar stänger appar som körs i bakgrunden, hanterar onormal batterianvändning och skannar efter kraschade appar och skadliga program. Följ stegen nedan för att optimera enheten.

Batteri och enhetsvård  Batteri och enhetsvård

Steg 1. Gå till Inställningar och välj Batteri och enhetsvård.

Enhetsvård > Optimera nu  Enhetsvård > Optimera nu

Steg 2. Tryck på Optimera nu.

Tryck på Klart för att avsluta optimeringen Tryck på Klart för att avsluta optimeringen

Steg 3. Tryck på Klart för att avsluta efter optimeringen.

Tredjepartsappar kan vara orsaken till att enheten inte svarar. Eftersom alla tredjepartsappar är inaktiverade i Säkert läge kan du kontrollera om en av dem är orsaken till att din enhet kraschar. Aktivera först Säkert läge för att se om telefonen inte längre svarar. Om enheten inte kraschar i Säkert läge innebär det att en tredjepartsapp är orsaken till problemen du upplever.

Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta  Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta

Steg 1. Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta.

Välj Stäng av Välj Stäng av

Steg 2. Välj Stäng av.

Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta  Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta

Steg 3. Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta samtidigt när skärmen har stängts av.

Släpp sidoknappen samtidigt som du håller knappen volym ned nedtryckt  Släpp sidoknappen samtidigt som du håller knappen volym ned nedtryckt

Steg 4. När Samsung-logotypen visas på skärmen ska du släppa sidoknappen samtidigt som du håller knappen volym ned nedtryckt.

Uppdatera i Säkert läge  Uppdatera i Säkert läge

Steg 5. Släpp knappen när Säkert läge visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Om enheten nyligen har börjat krascha kan du identifiera appar som du har laddat ner nyligen och ta bort dem i Säkert läge. Följ stegen nedan.

Appar Appar

Steg 1. Gå till Inställningar och välj Appar.

Identifiera nya eller okända appar  Identifiera nya eller okända appar

Steg 2. Identifiera appar som du nyligen har laddat ned eller inte känner igen.

Avinstallera appen  Avinstallera appen

Steg 3. Välj Avinstallera.

Tryck på OK för att avinstallera  Tryck på OK för att avinstallera

Steg 4. Tryck på OK.

Du kan växla från Säkert läge till normalt läge via stegen nedan.

Steg 1. Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta samtidigt.
Steg 2. Välj Omstart.

Växla från Säkert läge till normalt läge

Om skärmen fortsätter att krascha eller om du har problem med enheten kan du göra en Återställning till fabriksdata. En Återställning till fabriksdata återställer enheten till dess ursprungliga inställningar och raderar alla dina data.

Allmän hantering Allmän hantering

Steg 1. Gå till Inställningar och välj Allmän hantering.

Välj Återställ  Välj Återställ

Steg 2. Välj Återställ.

Välj Återställning till fabriksdata  Välj Återställning till fabriksdata

Steg 3. Välj Återställning till fabriksdata.

Återställ telefonen  Återställ telefonen

Steg 4. Tryck på Återställ.

Återställning till fabriksdata > Ta bort allt  Återställning till fabriksdata > Ta bort allt

Steg 5. Tryck på Ta bort allt.

Ange lösenord för verifiering  Ange lösenord för verifiering

Steg 6. Ange lösenordet och följ instruktionerna på skärmen.

Obs:

• Se till att du har säkerhetskopierat enhetens data innan du utför en Återställning till fabriksdata. Data som raderades under en Återställning till fabriksdata kan inte återställas.

Obs:

• Om du följde stegen ovan men problemet kvarstår kanske enheten är fysiskt skadad. Kontakta Support Center för relevant information.
  • Skärmdump från enheter och meny kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.
  • Placeringen av knappen volym och sidoknappen kan variera beroende på enhetsmodell.

Så här använder du Samsung Members app

Om du har några problem med din Samsung-mobil, surfplatta eller annan bärbar enhet, kan du skicka en fråga till oss genom Samsung Members-appen. Lär dig mer om att rapportera ett fel.