Hur du justerar teckenstorlek och stil på din Galaxy-telefon

Om teckenstorleken på din Galaxy-telefon är för liten och svår att läsa kan du ändra både storlek och stil. Du kan till och med anpassa displayen med ytterligare typsnitt som kan laddas ner. Följ guiden nedan för storlek och stilinställningar.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera.

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Anpassa teckenstorlek och stil

Du kan välja en teckenstorlek eller stil som passar dig. Du kan göra teckensnittet litet, stort eller fetstiligt. Följ stegen nedan om du vill ändra teckenstorlek eller stil.

Steg 1. Öppna Inställningar, och tryck sedan Skärm.

Steg 2. Välj Teckenstorlek och stil.

Steg 3. Här kan du göra de inställningar som passar dig bäst.

• Byt Teckenstorlek genom att dra visaren åt höger eller åt vänster.
  • Svep på visaren bredvid Fetstil, för att få bokstäver med fetstil.
  • Tryck Teckenstil för att ändra stilen eller ladda ner en ny stil.
Inställningar för teckenstorlek och stil.

Om du har tröttnat på din mobils teckenstil, kan du ladda ner en ny. Följ nedanstående steg för att ladda ner en ny teckenstil.

Skärm markerad. Skärm markerad.

Steg 1. Öppna Inställningar och välj därefter Skärm.

Teckenstorlek och stil markerad. Teckenstorlek och stil markerad.

Steg 2. Välj Teckenstorlek och stil.

Teckenstil markerad. Teckenstil markerad.

Steg 3. Tryck Teckenstil.

Hämta teckensnitt markerad. Hämta teckensnitt markerad.

Steg 4. Välj Hämta Teckensnitt.

Installerade ikoner markerade. Installerade ikoner markerade.

Steg 5. Galaxy Store kommer öppnas automatiskt. Tryck på Ladda ner symbolen bredvid det typsnitt du önskar.

Obs:

• Beroende på din dataplan, kan extra avgifter tillkomma om du är uppkopplad på ett mobilnät när du laddar ner teckensnitt.
  • För stora dataöverföringar rekommenderas det att använda en Wi-Fi uppkoppling.

Om du gillar din nuvarande typsnittsstorlek och stil men önskar att texten vore tydligare, kan du prova att aktivera Hög kontrast. Detta fungerar med alla typsnitt och lägger till en kontur på bokstäverna som framhäver dem. För att aktivera Hög kontrast följer du stegen nedan.

Tillgänglihet markerad. Tillgänglihet markerad.

Steg 1. Öppna Inställningar och välj sedan Tillgänglihet.

Synlighetsförbättringar markerad. Synlighetsförbättringar markerad.

Steg 2. Välj Synlighetsförbättringar.

Hög kontrast aktiverad. Hög kontrast aktiverad.

Steg 3. Svep på Teckensnitt med hög kontrast för att aktivera.

Galaxy enhetens skärmlås visas. Galaxy enhetens skärmlås visas.

Steg 4. All information på skärmen kommer nu visas med hög kontrast. Till och med klockan på skärmlåset.

Obs: Enhetsbilderna och menyer kan variera, beroende på modell och programvara.

Hur du använder Samsung Members-appen

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, surfplatta, eller andra bärbara mobila apparater, kan du ställa din fråga på Samsung Members-appen. Lär dig mer om hur man skickar en felrapport.