Dålig bildkvalitet när du delar bilder på Instagram

Bilder som delas på Instagram är begränsade till specifika horisontella och vertikala bilddimensioner. De föredragna vertikala och horisontella pixlarna har bestämts av Instagram och är inställda på fyra olika dimensioner. För mer information, se nedan.

Innan du testar rekommendationerna nedan, se till att enhetens programvara och relaterade appar är uppdaterade till den senaste versionen. För att uppdatera din mobila enhets programvara, följ de här stegen:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programuppdatering.

Steg 2. Klicka på Ladda ner och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Instagrams horisontella och vertikala bildmått

Instagram rekommenderar totalt fyra bilddimensioner för användare. De är 1:1, 4:5, 1.91:1 och 9:16. När du delar bilder utanför dessa mått anpassas bilderna automatiskt till de angivna måtten och kan klippas av under processen.

Instagram horisontella och vertikala bildstandarder

Exempel på en bild med originalförhållandet 10:16 justerad till 1:1 när den laddas upp på Instagram

Instagrambildens bredd

Den optimala bredden på en bild att dela på Instagram är 1 080 pixlar. Om en användare delar en högupplöst bild kommer bildens upplösning automatiskt att komprimeras till 1 080 pixlar. Genom denna process kan kvaliteten på fotot verka försämrad, särskilt jämfört med originalet.

Originalbild Originalbild

Original

Uppladdad på Instagram Uppladdad på Instagram

Uppladdad på Instagram

Obs:

• Ladda ner den senaste versionen av Instagram-appen. Fixa bildens bredd till 1 080 pixlar och justera bilden enligt de standarder som rekommenderas av Instagram.
  • Skärmdump från enheter och meny kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Så här använder du Samsung Members app

Om du har några problem med din Samsung-mobil, surfplatta eller annan bärbar enhet, kan du skicka en fråga till oss genom Samsung Members-appen. Lär dig mer om att rapportera ett fel.