Ta historieberättandet till en ny nivå med kamerorna på Galaxy S21-serien

Den oöverträffade Galaxy-kameran som fångar varje ögonblick med perfekta detaljer och en stor omslutande display som förändrar vår visningsupplevelse för alltid. Vi ska nu titta på några av funktionerna för Galaxy S21-seriens flagskeppskamera.

Kameraöversikt

Kamerornas placering på Galaxy S21 Ultra Kamerornas placering på Galaxy S21 Ultra

● Galaxy S21 Ultra

ⓐ Fram
ⓑ Ultravidvinkel
ⓒ Vidvinkel
ⓓ Teleobjektiv 2
ⓔ Teleobjektiv 1

Kamerornas placering på Galaxy S21 och Galaxy S21+ Kamerornas placering på Galaxy S21 och Galaxy S21+

● Galaxy S21+ / S21

ⓐ Fram
ⓑ Ultravidvinkel
ⓒ Vidvinkel
ⓓ Teleobjektiv

Kameraspecifikationer för S21-serien

Kamera

S21 Ultra

S21+

S21

Bakre - Ultravidvinkel

12 MP (2PD) F2.2

120˚ (13 mm)

1/2,55” 1,4㎛

12 MP F2.2

120˚ (13 mm)

1/2,55” 1,4㎛

12 MP F2.2

120˚ (13 mm)

1/2,55” 1,4㎛

Bakre - Vidvinkel

108 MP (PD) OIS F1.8

83˚ (24mm)

1/1,33” 0,8㎛

12 MP (2PD) OIS F1.8

79˚ (26mm)

1/1,76” 1,8㎛

12 MP (2PD) OIS F1.8

79˚ (26mm)

1/1,76” 1,8㎛

Bakre - Teleobjektiv 1

10 MP (3x, 2PD) OIS F2.4

35˚ (72mm)

1/3,24” 1,22㎛

64 MP (3x) OIS F2.0

76˚ (28mm)

1/1,72” 0,8㎛

64 MP (3x) OIS F2.0

76˚ (28mm)

1/1,72” 0,8㎛

Bakre - Teleobjektiv 2

10 MP (10x, 2PD) OIS F4.9

10˚ (240mm)

1/3,24” 1,22㎛

-

-

Fram - Vidvinkel

40 MP (PD) F2.2

80˚ (25mm)

1/2,8” 0,7㎛

10 MP (2PD) F2.2

80˚ (25mm)

1/3,24” 1,22㎛

10 MP (2PD) F2.2

80˚ (25mm)

1/3,24” 1,22㎛

Ultrahög upplösning

Galaxy S21 Ultras kraftfulla kamera med hög upplösning tar skarpare bilder med den nya bildsensorn på 108 MP. Avancerad remosaic-bearbetning med den nya bildsensorn på 108 MP ger bilder som är skarpare och har högre färgåtergivning.

Du kan fånga varje detalj på otroligt skarpa bilder med 64 MP med Galaxy S21-serien. Dessutom gör snabbeskärningsfunktionen det enkelt att beskära högupplösta bilder utan att gå miste om detaljer.

Steg 1. Starta appen Galleri och välj en bild.

Steg 2. Dra isär två fingrar över området du vill spara och tryck på ikonen Snabbeskärning som visas uppe i det vänstra hörnet. Det beskurna området sparas som en fil.

Kamerafunktion för snabbeskärning på Galaxy S21-serien

Zooma i rummet

Det nya dubbla objektivsystemet ger snabbare och skarpare zoomning är förut. Med dubbla teleobjektiven på Galaxy S21 Ultra växlar kameran mellan objektiven vid ett förbestämt zoomintervall (3x och 10x) med den superdetaljerade nya zoomningen på 100x. Funktionen för zoomlås ger även större kontroll vid hög zoomning.

Det finns tre olika zoomintervall på Galaxy S21 Ultra-kameran (3x, 10x, 100x)

Objektivväxling vid förbestämt zoomintervall (3x och 10x, endast Galaxy S21 Ultra)

Autentisk selfie

Naturliga selfiebilder blir nu mycket bättre med AI-rekonstruktion och belysning på studionivå. Inte nog med att Galaxy S21-serien rekonstruerad suddiga detaljer i svag belysning, utan den döljer även skavanker samtidigt som den behåller hudens ton och textur.

Kvinnas ansikte taget med den autentiska selfiefunktionen på Galaxy S21-serien

① Naturlig                                 ② Ljus

Steg 1. Öppna appen Kamera.

Steg 2. På förhandsgranskningsskärmen sveper du uppåt eller nedåt eller trycker på ikonen Växla till den främre kameran för självporträtt.

Steg 3. Tryck på effekter (uppe till höger) > tryck på Ansikte för att justera kamerainställningarna för selfiebilder.

Steg 1. Öppna Kamera > Inställningar.

Steg 2. Tryck på Selfieton för att ställa in en Kall eller Varm ton som standardinställning.

Skarpa nattbilder

Med Galaxy S21-serien kan du med hjälp av AI ta ljusa bilder med klara färger även på natten.  Den automatiska flerbildsfunktionen fungerar i förhållanden med extremt svagt ljus, till exempel på stranden om natten eller i en park utan belysning. Avancerat nattläge ger även bättre detaljer och mindre brus med AI-ISP.

Kvinna som står mot ett fönster taget med nattfunktionen på Galaxy S21-kameran

① Nattläge PÅ                                     ② Nattläge AV

Steg 1. Öppna appen Kamera.

Steg 2. På listan med tagningslägen trycker du på MER > NATT.

Om du ställer in tiden som visas nere till höger på skärmen på Max kan du få skarpare bilder.

Steg 3. Tryck på kameraknappen och håll enheten stadigt tills bildtagningen är klar.

Regissörsvy

Du kan välja vinklar och kontrollera dina bilder som ett proffs med Galaxy S21-serien. Goda nyheter för alla vloggare där ute, då dubbel inspelning kan ge din publik intressanta perspektiv av ditt videoinnehåll.

Steg 1. Öppna appen Kamera.

Steg 2. På listan med tagningslägen trycker du på MER > REGISSÖRSVY.

Steg 3. Välj önskad kameraminiatyrbild.

Steg 4. Om du vill ändra skärmläge trycker du på ikonen för ändring av skärmläge och väljer önskat skärmläge.

En man på en skateboard och en kvinna i solglasögon tagna med Regissörsvy-kamerafunktionen på Galaxy S21-serien

① Ändra skärmläge      ② Vy genom främre kamera       ③ Kameraminiatyrbild

Steg 5. Tryck på inspelningsknappen för att spela in en video.

Du kan byta kamera under inspelning genom att trycka på miniatyrbilden. Om miniatyrbilden är dold trycker du på knappen Visa för att visa den.

Steg 6. Tryck på stoppknappen för att stoppa inspelningen.

Få mer information om Regissörsvy på ”Kontrollera dina tagningar med Regissörsvy på Galaxy S21-serien” med Samsung Support.

En tagning

Dra fördel av flera bilder och videoklipp i en tagning. Fånga viktiga ögonblick med hjälp av avancerad AI. AI tar upp till 14 olika sorters bilder och videoklipp (som mest tio bilder och fyra videor). AI:n väljer sedan ut de bästa ögonblicken bland flera bilder och videoklipp.

Urval av bilder och videoklipp som Galaxy S21-seriens intelligenta kamera tagit i läget En tagning

Steg 1. Öppna appen Kamera.

Steg 2. På listan med tagningslägen trycker du på EN TAGNING.

Steg 3. Tryck på kameraknappen och flytta kameran för att fotografera och filma önskad scen.

Steg 4. När du är klar trycker du på miniatyrbilden för förhandsgranskning.

För att se andra resultat drar du ikonen med den horisontella linjen uppåt. För att spara resultaten separat trycker du på Välj, markerar de objekt du vill spara och trycker sedan på pilknappen

Proffsvideo

8K-videoklipp av biofilmsklass ger video av högsta kvalitet i rörelse. Naturlig rörelseoskärpa uttrycker det vackra i videoklipp.

Varje ögonblick kan extraheras som ett högupplöst foto på 33 MP. Du kan även filma som ett proffs med ljudmix. Proffsvideoläget har nu olika alternativ för att spela in ljud både från den inbyggda mikrofonen och en Bluetooth-mikrofon samtidigt.

GIF som förklarar hur proffsvideor spelas in med Galaxy S21-kameran

Steg 1. Öppna appen Kamera

Steg 2. På listan med tagningslägen trycker du på MER > PRO eller PROFFSVIDEO.

Steg 3. Välj alternativ och anpassa inställningarna, och tryck sedan på kameraknappen för att ta en bild eller tryck på inspelningsknappen för att spela in en video.

Du kan spela in högupplösta videor med en maximal upplösning på 8K.

Obs!

• Förhandsgranskningsskärmen och tillgängliga alternativ kan variera beroende på tagningsläget och vilken kamera som används.
  • Vissa funktioner är eventuellt inte tillgängliga beroende på tagningsläget.
  • När du tar bilder eller spelar in video med hög upplösning eller hög zoomning kanske fokuset blir dåligt om objektet befinner sig nära. Ta bilder eller spela in video från rätt avstånd.
  • Enhetens kamera har ett vidvinkelobjektiv. Mindre förvrängningar kan uppstå på bilder eller videoklipp i vidvinkelformat och det behöver inte innebär problem med enhetens prestanda.
  • Enhetens skärmbilder och meny kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.