Vad betyder de olika indikatorikonerna på din Galaxy-telefon?

Ikonerna som visas högst upp på skärmen ger information om din Galaxy-telefons aktuella status. Ta en titt på ikonerna som listas i tabellen nedan för att se vad varje symbol på din Galaxy-telefon betyder.

Innan du prövar rekommendationerna nedan ska du kontrollera att din enhets programvara och de relaterade apparna är uppdaterade till den senaste versionen. Följ de här stegen för att uppdatera din mobila enhets programvara:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Lista över indikatorikoner och deras betydelser

Indikatorikonerna visas i statuslisten högst upp på skärmen. Ikonerna som visas i tabellen nedan är de vanligaste.

Ikoner för nätverksstatus

Ingen signal. Ingen signal.

Ingen signal

Signalstyrka. Signalstyrka.

Signalstyrka

Roaming (utanför ett område med vanlig täckning). Roaming (utanför ett område med vanlig täckning).

Roaming (utanför ett område med vanlig täckning)

GPRS-nätverk anslutet. GPRS-nätverk anslutet.

GPRS-nätverk anslutet

EDGE-nätverk anslutet. EDGE-nätverk anslutet.

EDGE-nätverk anslutet

UMTS-nätverk anslutet. UMTS-nätverk anslutet.

UMTS-nätverk anslutet

HSDPA-nätverk anslutet. HSDPA-nätverk anslutet.

HSDPA-nätverk anslutet

HSPA+-nätverk anslutet. HSPA+-nätverk anslutet.

HSPA+-nätverk anslutet

4G-nätverk anslutet. 4G-nätverk anslutet.

4G-nätverk anslutet

LTE-nätverk anslutet. LTE-nätverk anslutet.

LTE-nätverk anslutet

5G-nätverk anslutet. 5G-nätverk anslutet.

5G-nätverk anslutet

LTE-nätverk anslutet i LTE-nätverk där 5G-nätverk ingår. LTE-nätverk anslutet i LTE-nätverk där 5G-nätverk ingår.

LTE-nätverk anslutet i LTE-nätverk där 5G-nätverk ingår

Wi-Fi anslutet. Wi-Fi anslutet.

Wi-Fi anslutet

Ansluten till Wi-Fi-nätverk, men kan inte ansluta till internet. Ansluten till Wi-Fi-nätverk, men kan inte ansluta till internet.

Ansluten till Wi-Fi-nätverk, men kan inte ansluta till internet

Bluetooth-funktion aktiverad. Bluetooth-funktion aktiverad.

Bluetooth-funktion aktiverad

Andra indikatorikoner i statuslisten

S Pen ansluten. S Pen ansluten.

S Pen ansluten

S Pen frånkopplad. S Pen frånkopplad.

S Pen frånkopplad

Batterinivå för S Pen. Batterinivå för S Pen.

Batterinivå för S Pen

Platstjänster används. Platstjänster används.

Platstjänster används

Samtal pågår. Samtal pågår.

Samtal pågår

Missat samtal. Missat samtal.

Missat samtal

Nytt SMS eller MMS. Nytt SMS eller MMS.

Nytt SMS eller MMS

Larm aktiverat. Larm aktiverat.

Larm aktiverat

Ljudlöst läge. Ljudlöst läge.

Ljudlöst läge

Vibrationsläge. Vibrationsläge.

Vibrationsläge

Flygplansläge aktiverat. Flygplansläge aktiverat.

Flygplansläge aktiverat

Fel uppstod eller åtgärd krävs. Fel uppstod eller åtgärd krävs.

Fel uppstod eller åtgärd krävs

Batteriet laddas. Batteriet laddas.

Batteriet laddas

Batterinivå. Batterinivå.

Batterinivå

Energisparläge har aktiverats. Energisparläge har aktiverats.

Energisparläge har aktiverats

Datasparinställningen har aktiverats. Datasparinställningen har aktiverats.

Datasparinställningen har aktiverats

VPN-tjänst ansluten. VPN-tjänst ansluten.

VPN-tjänst ansluten

Mobil hotspot aktiverad. Mobil hotspot aktiverad.

Mobil hotspot aktiverad

Förbättrad bearbetning aktiverad. Förbättrad bearbetning aktiverad.

Förbättrad bearbetning aktiverad

Skärmspegling aktiverad. Skärmspegling aktiverad.

Skärmspegling aktiverad

Obs!

• I vissa appar visas inte indikatorlisten högst upp på skärmen. Dra nedåt från den övre delen av skärmen för att öppna statuslisten.
  • Vissa indikatorikoner visas endast när du öppnar aviseringspanelen.
  • Indikatorikonerna kan se annorlunda ut beroende på tjänsteleverantör eller modell.

Hur du använder Samsung Members-appen

Om du har problem med din Samsung-mobil, -surfplatta eller -tillbehör, kan du ställa dina frågor till oss i Samsung Members-appen. Läs mer om hur du skickar en felrapport.