Vad gör jag om min mobila enhet uppvisar problem med laddning, igångsättning eller boot loop?

Det är extremt frustrerande när telefonen inte laddar som den ska eller om den inte går att sätta igång. Ibland kan det hända att din telefon fastnar i en boot loop efter att du installerat en uppdatering. Det märker du genom att telefonen startar om ett flertal gånger, men den sätts aldrig igång. Appar från tredje part kan orsaka tillfälliga eller kontinuerliga omstarter av din telefon. Följ i sådant fall nedanstående steg för att felsöka problemet.

Innan du provar de rekommenderade lösningarna nedan ska du kontrollera att din enhets programvara och de relaterade apparna är uppdaterade till den senaste versionen. Uppdatera din mobila enhets programvara i följande ordning.

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Vad gör jag om min telefon inte laddar?

De vanligaste anledningarna till att en enhet inte laddar är:

• Defekt kabel, laddare, uttag eller adapter.
  • Smuts eller skräp i laddningsporten.
  • Appar från tredje part som avbryter laddningen.
  • Programvaran måste uppdateras.

Det första steget är att kontrollera om problemet är kopplat till din laddare eller laddningskabel.

Steg 1. Använd den laddare som medföljde enheten.

Steg 2. Kontrollera om den uppvisar skador.

Steg 3. Försök med en ny kabel.

Steg 4. Testa en annan strömkälla.

En av de vanligaste orsakerna till laddningsproblem är att laddningsporten är tilltäppt av smuts, damm eller skräp. Smuts eller ludd kan ansamlas inne i laddningsporten och hindra laddningskabeln från att kopplas samman korrekt med kontakterna inne i porten. Det kan få till följd att din telefon inte laddas korrekt, eller inte laddas överhuvudtaget.

Steg 1. Stäng av din enhet.

Steg 2. Lys med en ficklampa i laddningsporten och se hur det ser ut. Om du ser damm eller smuts som täcker laddningskontakterna av metall måste laddningsporten rengöras.

Steg 3. Försök att blåsa försiktigt in i laddningsporten för att avlägsna damm och skräp.

Steg 4. Om laddningsporten fortfarande är igensatt måste du ta den till en fackkunnig för rengöring.

Notera: För inte in några föremål i laddningsporten. Det kan ge upphov till skada på laddningsporten.

Din enhet kommer inte att ladda om den känner av vatten eller fukt i laddningsporten. Detta är en säkerhetsåtgärd avsedd att skydda enheten mot skada och korrosion. Om din enhet har känt av vatten i laddningsporten kan den ibland visa en ikon med en vattendroppe på skärmen, ovanför laddningsporten eller i aviseringspanelen. Om du ser denna vattendroppe ska du se till att din enhet är avstängd medan den torkar.

Den mesta fukten kommer att avdunsta av sig själv inom ett par timmar, men du kan försöka att blåsa försiktigt i porten eller placera den vid kall, torr luft. Om ikonen med vattendroppen fortfarande inte försvunnit trots att du är säker på att laddningsporten är torr, försök med att stänga av din enhet och sedan sätta igång den igen.

Om ikonen fortfarande är kvar efter detta, ska du rensa USB-cache:

Steg 1. Gå till Inställningar > tryck på Appar

Steg 2. Tryck på ikonen Fler alternativ (tre vertikala prickar) > tryck på Visasystemappar

Steg 3. Bläddra nedåt och tryck på USB-inställningar.

Steg 4. Tryck på Lagring Rensa data och Rensa cacheminne.

För att kontrollera om det är ett programrelaterat problem kan du försöka med att starta om din enhet medan den fortfarande har laddning kvar.

Steg 1. Stäng av enheten och vänta 10 sekunder.

Steg 2. Koppla in den laddare som medföljde enheten.

Du kan köra en mjuk omstart med hjälp av knapparna. Om din enhet inte har en Hemknapp eller en separat Strömknapp, som t.ex. Note10, Fold, Z Flip eller högre, trycker du på Volym upp och sidoknappen på samma gång. När din enhet vibrerar och Samsung logotypen syns, släpp knapparna för att starta om enheten.

Vad gör jag om min telefon inte startar?

Prova nedanstående steg om din telefon inte sätts igång eller startar.

Steg 1. Kontrollera att telefonen har tillräckligt med batteri.

När batteriet är helt urladdat kommer enheten inte att sättas igång. Ladda först batteriet fullt med hjälp av den laddare som medföljde enheten, innan du sätter igång den.

Steg 2. Kontrollera att telefonens laddningsport inte är skadad.

Undersök noggrant telefonen för att säkerställa att den inte är överhettad, uppsvälld eller skadad. Undersök också telefonens laddningsbort och avlägsna eventuell smuts eller skräp.

Steg 3. Kontrollera att du använder den laddare som medföljde enheten eller en kompatibel laddare.

Du riskerar att skada telefonen allvarligt om laddaren inte har samma spänning, ampere och kontakttyp som den laddare som medföljde enheten.

Hur felsöker jag när telefonen startar om hela tiden?

Du kan verkställa en uppdatering av programvaran, en fabriksåterställning eller aktivera Säkert läge för att fastställa om det är en app som orsakar problemet.

Alternativ 1. Ladda ner programvaruuppdateringar manuellt.

Gå till Inställningar > tryck på Programvaruuppdatering > Tryck på Sök efter uppdateringar

Alternativ 2. Använd funktionen Säkert läge för att identifiera vilken app som kan vara upphov till problemet.

För att ställa till Säkert läge ska du stänga av telefonen helt, och sedan sätta igång den och trycka och hålla in knappen Volym ner.

Alternativ 3. Du kan köra en fabriksåterställning i fall av en avvikande boot loop.

Steg 1. Gå till Android Återställning.

• Om enheten har en separat Bixby-knapp: Tryck på knapparna BixbyVolym upp och Power samtidigt.
  • Om enheten inte har en Hemknapp eller en separat strömknapp: Tryck och håll in Volym upp och Sidoknappen på samma gång.

Steg 2. Använd knapparna Volym upp och Volym ner för att välja Radera all användardata eller Töm data/Fabriksåterställning, och tryck sedan på Strömknappen.

Steg 3. Använd knapparna Volym upp och Volym ner för att bekräfta ditt val, och tryck sedan på Strömknappen.

Steg 4. När fabriksåterställningen har fullföljts, tryck på Strömknappen för att välja Starta om enheten

Steg 5. När din enhet har startat om, gå till din kontoinformation för att komma åt din enhet.

Om dessa steg inte hjälper och din telefon eller surfplatta fortfarande uppvisar problem ber vi att du kontaktar Kundtjänst för vidare support.

Notera:

• En fabriksåterställning raderar all användardata. Tidigare synkroniserad Google kontoinformation krävs för att låsa upp telefonen eller surfplattan.
  • En fabriksåterställning av maskinvaran kommer att radera all information på telefonen. All information som inte säkerhetskopierats online eller på SD-kortet kommer att förloras permanent.

Notera: Enhetens skärmbilder och meny kan variera beroende på din trådlösa tjänsteleverantör, enhetsmodell och programvaruversion.

Om din Samsung-mobil, -surfplatta eller -tillbehör uppvisar ett ovanligt beteende, kan du ställa dina frågor till oss i Samsung Members-appen.

Detta gör att vi kan titta närmare på vad det är som pågår. Alla data är anonymiserade och lagras endast under den tid utredningen pågår. Läs mer om hur du skickar en felrapport i 'Hur du använder Samsung Members-appen'.